Materialen voor eerste hulp

EMS biedt niet alleen diensten aan op het gebied van medische hulpverlening. Diverse EHBO- en AED-producten zijn ook te huur. Zo bent u optimaal voorbereid op calamiteiten, met EHBO-tassen, bedden, AED-defibrillators en Lifepak’s.

EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een goede basis aan EHBO-middelen is dan welkom. Bij een feest, evenement of bedrijfsactiviteit, maar ook bij schoolkampen, sporttoernooien en diverse uitjes. Onze EHBO-tas biedt alles wat nodig is om bij incidenten eerste hulp te verlenen. Compact en voorzien van de essentiële producten om snel en adequaat te kunnen reageren.

AED

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan levens redden. Wij verhuren ook deze apparaten, inclusief Lifepak’s. Het draagbare apparaat geeft in het geval van een hartstilstand een elektrische prikkel af. De schok wordt bij een slachtoffer toegediend op de ontblote borstkas. Daarmee wordt geprobeerd om de patiënt de controle over het hartritme terug te krijgen, door via defibrilleren het hart weer normaal te laten pompen.

Gebruik AED

Een AED werkt door middel van twee elektroden. Deze worden bij een hartstilstand op de blote borstkas geplaatst en analyseren vervolgens het hartritme. Het is een ‘slim’ apparaat, dat omstanders zo specifiek mogelijk instructies geeft over welke handelingen moeten plaatsvinden: doorgaan met reanimeren, een elektrische schok toedienen. Als het slachtoffer geen hartstilstand heeft of het hart volkomen stilstaat, geeft de AED geen opdracht meer.

AED voor kinderen

Een standaard-AED mag niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan acht jaar. Wel zijn er speciale AED’s voor deze leeftijdsgroep, die op dezelfde manier functioneren en gebruikt kunnen worden. Het is bij deze kinderen wel noodzakelijk om voorzichtiger te werk te gaan.

Meer mogelijkheden

EMS verhuurt ook andere hulpmiddelen op het gebied van medische hulpverlening en brandveiligheid. Vertel ons wat u nodig heeft en wij schetsen de mogelijkheden voor diverse activiteiten en evenementen. Wij denken graag met u mee, om te komen tot een optimaal pakket aan producten.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op en u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.