Brandpreventie

Evenementen moeten veelal voldoen aan specifieke richtlijnen om ervoor te zorgen dat branden voorkomen en waar nodig bestreden worden. Event Medical Service (EMS) adviseert, organiseert en levert alles wat daarbij komt kijken. Van verhuur en verkoop van brandblussers tot aan volledige professionele ondersteuning bij evenementen met tienduizenden bezoekers.

Specialist in uitsluiten en bestrijden

Vuurgevaar zoveel mogelijk uitsluiten en er op voorbereid zijn om het te bestrijden, zowel met personeel als met brandbestrijdingsmiddelen: dat doen we al jarenlang voor honderden organisatoren van evenementen. Van festivals en sportwedstrijden tot aan kleine concerten en bedrijfsfeesten. Zo zijn we uitgegroeid tot dé specialist in brandpreventie en brandbestrijding.

 

1250+ GEDIPLOMEERDE WERKNEMERS

1500+ EVENEMENTEN PER JAAR

24/7 BEREIKBAAR 365 DAGEN PER JAAR

AL MEER DAN TWINTIG JAAR ERVARING

De juiste risicoafweging

Ons brandpreventieteam is zorgvuldig samengesteld. Elke medewerker heeft een beroepsopleiding gevolgd en bij de (vrijwillige) brandweer de noodzakelijke ervaring opgedaan. Bovendien zijn onze experts op de hoogte van de actuele specifieke regelgeving. Daarmee beschikken zij over alle bagage om de juiste risicoafweging te maken en optimaal te kunnen controleren, adviseren en organiseren.

Van analyse tot ingrijpen

Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Onze brandwacht richt zich in de eerste plaats uiteraard op preventie. Hij of zij bekijkt zorgvuldig het terrein waarop een evenement plaatsvindt, bekijkt wat eventueel een risico kan vormen en geeft aan wat er beter kan. Zo weet u zeker dat er goede vluchtroutes zijn bij eventuele calamiteiten en voldoende brandbestrijdingsmiddelen aanwezig zijn, waarvan het aanwezige personeel begrijpt hoe ze kunnen worden ingezet.

Present op uw evenement

De aanwezigheid van brandwachten is ook tijdens een evenement wenselijk, en vaak verplicht. Onze medewerkers zorgen voor toezicht, zodat bezoekers niet verrast worden door incidenten op het gebied van brandveiligheid. Zij zijn scherp en alert om zo snel rook of vuur te signalen, in te grijpen voordat er schade of gevaar ontstaat en voorzien van al het benodigde materiaal om branden te bestrijden.

Opties op maat

Meer weten over de mogelijkheden om ook op uw evenement branden te voorkomen en er klaar voor te zijn om deze te bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.  EMS verhuurt ook diverse types brandblussers en verkoopt ook diverse types brandblussers, die per stuk of per honderden geleverd kunnen worden. Verhuur is mogelijk voor een dag, maar ook voor langere periodes. Kijk hier voor meer informatie.

Verhuur brandblussers

Het is mogelijk om brandblussers te huren. Wij beschikken over alle soorten en alle hoeveelheden brandblussers voor uw evenement. Wij brengen de blussers naar uw locatie en na afloop van het evenement halen wij ze weer op.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op en u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.