Login Extranet

 

Opleidingen

Populaire opleidingen van Emergency Medical School

Een viertal van onze meest geboekte cursussen.

ALS Basisopleiding

Twee-daagse specialistische reanimatie opleiding.
€865,-

Forensic Awareness

Mishandeling bij kinderen, volwassenen en ouderen
€225,-

EHBO Herhaling

EHBO Oranje Kruis diploma verlengen in één dag.
€145,-

BHV Herhaling

BHV'er? Verleng uw certificaat in één dag.
€135,-

Zoek door onze opleidingen

Zoek door onze cursussen door aan de linkerzijde de juiste criteria aan te vinken.
  • Type

  • Soort opleiding

ABCDE Methodiek Ziekenhuis

Vroegtijdige herkenning en stabilisatie van instabiele patiënten is belangrijk om morbiditeit en mortaliteit te voorkomen. Om de kwaliteit van de patiëntenzorg te garanderen is het essentieel om alle patiënten op een gestructureerde manier te benaderen en hierbij een duidelijke prioritering in aan te brengen: ‘Treat first what kills first’. De meest gebruikte en internationaal geaccepteerde methode hierbij is de ABCDE methodiek. Deze cursus richt zich op de ABCDE methodiek. De ABCDE methodiek vormt de basis van gespecialiseerde trainingen.

Meer info


ABCDE Methodiek Huisarts

De cursus ABCDE Methodiek voor huisartsen maakt onderdeel uit van een Blended Learning Curriculum. Dit betekent dat naast de digitale voorbereiding tevens een praktijktraining wordt aangeboden. Beide leerproducten, digitaal en praktijk, vormen het Blended Learning Curriculum. De digitale voorbereiding wordt aangeboden in de vorm van theorie, een kennistoets en een micro- simulatie. De ABCDE Methodiek voor huisartsen legt de nadruk op de tweede benadering.

Meer info


Voeding ondersteunen

In deze cursus wordt voeding ondersteunen behandeld. Voor een gezonde voeding hebben we elke dag een bepaalde hoeveelheid voedingsstoffen nodig. Deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol bij tal van fysiologische functies die nodig zijn voor de levensprocessen van de mens.

Meer info


Verpleegkundig rekenen

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben dagelijks te maken met rekenen. Bijvoorbeeld bij het controleren van de dosis van een geneesmiddel of bij het maken van oplossingen of verdunningen bij infusen en injecties.

Meer info


Verblijfskatheters verzorgen en verwijderen

Met een blaaskatheter zijn de blaas en urinewegen vatbaarder voor infecties. Om zo goed mogelijk te voorkomen dat er een urineweginfectie ontstaat, is het nodig om de omgeving van de katheter goed te verzorgen.

Meer info


Uitzuigen

Deze cursus behandelt het uitzuigen via de mond en neus (bovenste luchtwegen) en het uitzuigen van de trachea (onderste luchtwegen) via een endotracheale tube en een tracheacanule waarbij onderscheid gemaakt tussen een tracheacanule met en zonder cuff.

Meer info


Toedienen van zuurstof

Zuurstoftoediening is een risicovolle handeling, de toediening gebeurt in opdracht van een arts. In deze cursus ga je leren wat zuurstof is, waarom een mens zuurstof nodig heeft en aangeven in welke situaties er behoefte aan extra zuurstof kan zijn. Je leert de belangrijkste zuurstoftoedieningssystemen zoals een zuurstofsonde, neusbril, zuurstofmasker en non-rebreathing masker toe te passen en aan te sluiten op aanwezige zuurstofbronnen. Tevens worden belangrijke veiligheidsaspecten en aandachtspunten besproken.

Meer info


Tensie meten

In deze cursus wordt de vaardigheid ‘tensie meten’ oftewel ‘bloeddruk meten’ behandeld. Eerst zal worden ingegaan op wat er precies wordt gemeten bij een tensiemeting. Vervolgens zal worden besproken hoe je de cliënt voorbereidt op de meting.

Meer info


Suprapubische katheters verzorgen

In deze cursus wordt de vaardigheid ‘suprapubische katheters verzorgen’ behandeld. Een suprapubische katheter is een katheter die via de buikwand in de blaas is gebracht om zo de urine af te voeren.

Meer info


Stomazorg

In deze cursus wordt de vaardigheid ‘stomazorg’ behandeld. Een stoma is een chirurgisch aangebrachte uitgang voor ontlasting of urine. In deze cursus zal eerst uitgebreider worden ingegaan op wat een stoma is, wat voor stoma’s er zijn en hoe de ontlasting of urine wordt opgevangen. Vervolgens zal worden besproken hoe je de handeling voorbereidt.

Meer infoEr zijn 113 cursussen gevonden | Pagina 2 van 12