Login Extranet

 

Eerste Hulp materialen

  • Home
  • /
  • Eerste Hulp materialen

Wij beschikken over alle eerste hulp materialen, veiligheidsproducten op medisch gebied en brandpreventie. De producten zijn te huur en te koop. Door producten te huren beschikt u tijdens het evenement over de vereisde materialen. Bij het aankopen van producten zoals verbandtrommels, brandblussers en een AED is het mogelijk om onderhoudscontracten af te sluiten waardoor uw producten in perfecte conditie blijven.

AED

AED staat afgekort voor Automatische Externe Defibrillator. Een AED is een draagbare automaat die bij het slachtoffer op de blote borstkas een schok kan toedienen. De schok die wordt gegeven is een elektrische prikkel die alleen mag worden gebruikt bij een hartstilstand. Door deze elektrische schok kan het hartritme weer worden hersteld. Een hartstilstand kan ontstaan door een snelle chaotische prikkeling in de hartkamers. Hierdoor trekken ze niet meer samen en veroorzaken ze een hartstilstand. Door de schok van de AED krijgt de sinusknoop de kans om de controle over het hartritme terug te krijgen. Er wordt ook wel gesproken over het resetten van het hart. Het resetten van het hart door middel van een AED schok wordt ook wel defibrilleren genoemd. Met het defibrilleren hebt je als doel om het hart weer normaal te laten pompen.

Gebruik AED

Een AED maakt gebruik van elektroden. Dit zijn er standaard twee. De elektroden moeten bij een hartstilstand op de blote borstkas worden geplaatst. De elektroden doen hun werk en analyseren het hartritme. Als omstander weet je vaak niet wat je in de eerste instantie moet doen als diegene een hartstilstand heeft. De AED probeert het persoon die het slachtoffer reanimeert zo specifieke en goed mogelijk te vertellen wat hij/zij moet doen. Dat kan voor de hulpverlener zijn: doorgaan met reanimeren of een elektrische schok toedienen. Een AED geeft bij de twee volgende verschijnselen geen schokopdracht. De verschijnselen zijn: het slachtoffer heeft geen hartstilstand (denk dan aan bewusteloos) en/of het hart staat stil, er is dan hartinteractie meer.

Voor diegene die aan het slachtoffer hulp verleent. Blijf door gaan met bijvoorbeeld reanimeren, volg de AED op en wacht tot er een ambulance ter plaatse is.

Soorten AED

Er worden veel vragen gesteld of je een AED ook mag gebruiken bij kinderen/baby’s? Een gewone AED mag niet worden gebruikt voor kinderen onder de 8 jaar. Daarom zijn er speciale soorten AED die gericht zijn op kinderen on de 8 jaar en baby’s. Deze hebben net als de normale AED dezelfde functie en dezelfde manier van gebruiken. Bij de AED onder de 8 jaar moet je wel voorzichtiger te werk gaan.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken?
Neem contact op met ons Relatieteam voor meer informatie.

   0413-332152

   Mail ons

   Offerte aanvragen

Eerst-Hulp-materialen-foto-1
Eerste-Hulp-materialen-foto-2
Eerste-Hulp-materialen-foto-3