Wim aan het woord:

Mijn naam is Wim de Louw, 63 jaar, maar ik voel me gelukkig 45.

Ik ben 'in ruste' (maar zo voel ik me zeker nog niet) ambulanceverpleegkundige; heb 35 jaar in Den Bosch gewerkt. Inmiddels werk ik al ongeveer 20 jaar voor EMS, bijna vanaf het begin. Ik vind het nog steeds geweldig om voor EMS te werken.

De professionaliteit, betrokkenheid, kwalitatief hoogstaande zorg, goede materialen, en zo kan ik nog wel even doorgaan, spreken me bijzonder aan! Maar vooral ook de gezelligheid om met een leuk team goede zorg te leveren op evenementen; van Defqon.1 tot de 4daagse, van Alpe d'Huzes tot Intents, van de Formule 1 tot Awakenings. Veel collega’s beschouw ik inmiddels ook als goede vrienden.

Ik heb in al die jaren veel meegemaakt. Soms kunnen 'n veiligheidsspeld, ducttape, 'n tiewrap of een stukje tape het verschil maken bij een topje dat 'n maat te groot is of die dure nieuwe Martens laarsjes die gelijk blaren veroorzaken. Maar ook serieuze, heftige hulpverleningen. Wat me zeker nog bijstaat is een incident vorig jaar. Toen zijn 4 jonge bezoekers ernstig gewond geraakt ten gevolge van het ontploffen van een gasflesje. Door adequaat optreden van omstanders, alle collega’s (uitrukteam, brandweer, en daarna de behandelaars) hebben we echt veel erger voorkomen. Of een reanimatie op de Alpe d'Huez waarbij de patiënt een dag erna met een duim omhoog vanuit het ziekenhuis in Grenoble de belofte deed dat hij er dit jaar weer bij is.

EMS doet het goed. Ook dit jaar zijn we weer gevolgd met camera’s. Ik heb er een rol in mogen spelen. Het is bijna ongekend hoeveel positieve reacties we/ik steeds krijgen ???? Laten we met zijn allen de goede naam van EMS hoog houden door ons steeds te verplaatsen in de patiënt, die toch altijd met een klein, of groot probleem bij ons komt.

Ik wil het stokje graag doorgeven aan Andre Versfeld. Een onverschrokken harde werker, voor velen achter de schermen, op kantoor, in het magazijn, op de werkplaats, en als brandweerman. Hij kan alles.

Groet, tot snel, Wim

 

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op en u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.