Marc aan het woord:

Hallo collega's,

Voor degenen die mij nog niet kennen: ik ben Marc Remie, 29 jaar oud en woonachtig in het mooie Delft. Al 3,5 jaar werk ik bij EMS en bijna elk weekend ben ik wel te vinden op een evenement of festival. Tegenwoordig zie je mij meer in het blauw als postcoördinator of als centralist, maar ook het blauw-gele uniform draag ik af en toe nog.

In de afgelopen jaren heb ik een grote liefde voor de zorg opgebouwd, vooral het acute gedeelte trok me enorm aan. Na verloop van tijd heb ik besloten om mijn 'niet-zorg' carrière te switchen naar een baan in de acute zorg en om richting de ambulance te gaan. Ik schreef mezelf in voor de opleiding tot ambulancechauffeur, maar helaas gooide corona roet in het eten. De opleiding werd uitgesteld, waardoor ik weer terugging naar mijn oude baan in de verkoop.

Ik heb een hele hoop leuke en toffe evenementen op mijn lijstje kunnen afstrepen. Van kleine feestjes en beurzen waar je met zijn tweeën of zelfs alleen staat, tot aan de grootste festivals waar we met meer dan 50 hulpverleners en meerdere posten aanwezig zijn. Onwijs gaaf om hier deel van uit te maken!

Op alle evenementen en festivals, werkzaam voor EMS, heb ik onwijs veel geleerd en vooral gelachen. Dat vind ik ook het leuke aan het werken voor EMS. De ALS en BLS staan als gelijkwaardige naast elkaar om als team de best mogelijke zorg te bieden aan onze patiënten. Kennis opdoen en overnemen van collega's die deze sport op een professionele manier beoefenen, je eigen kennis delen met anderen in combinatie met enorm veel gelach en humor, maakt dat iedere dienst een feestje is en ik altijd met plezier naar mijn werk rijd.

Begin vorig jaar heb ik op kantoor aangegeven dat ik toe was aan een volgende stap en graag PCO/CP wilde toevoegen aan het rijtje van werkzaamheden. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik die kans heb gekregen en ben door een aantal ervaren coördinatoren en centralisten goed ingewerkt om zo vol vertrouwen in het blauwe shirt te mogen staan. Inmiddels zijn we al het tweede seizoen ingegaan waarin ik als PCO/CP aan de slag mag en ik bijna elk weekend samen met de collega's zorg draag op tal van evenementen.

Zoals hierboven aangegeven, ligt mijn hart nog steeds bij de acute zorg en droom ik nog steeds van een carrière op de gele bus. Wel heb ik de keuze gemaakt om niet als ACH maar als AVP op de ambulance te willen werken. Daarom begin ik eind augustus met de opleiding tot verpleegkundige in het ziekenhuis om uiteindelijk via de SEH op de ambulance te kunnen werken. En wie weet, ooit wel als AVP werkzaam op een van onze posten. Zoals ze zeggen... de aanhouder wint!

En met die laatste zin wil ik ook graag afsluiten. De aanhouder wint! Ik heb altijd geleerd dat als je ergens van droomt en je een bepaald doel heel graag wilt bereiken, je ervoor zal moeten vechten en dat niets je komt aanwaaien. En daar hoort vallen en opstaan zeker bij. Dat geldt naar mijn idee ook binnen EMS. Als je graag iets wilt bereiken, dat kenbaar maakt bij de juiste personen en soms een tikkie brutaal durft te zijn... kunnen al je dromen uitkomen en doelen behaald worden.

Tot snel!

Groetjes,
Marc

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op en u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.