Jasper & Ivonne

Jasper en Ivonne aan het woord:

Wij zijn Jasper en Ivonne Köiter. Op evenementen kun je ons tegenkomen in verschillende functies: Ivonne is meestal als PCO op de post te vinden, en Jasper is vaak wat meer achter de schermen actief als centralist, PCO of coördinator. We vinden het echter ook leuk om soms gewoon als eerstehulpverlener te werken.

In het dagelijks leven werkt Ivonne als personele planner en opnamecoördinator bij het Amalia kinderziekenhuis van het Radboudumc. Jasper is toezichthouder brandveiligheid en veiligheidskundige bij het Radboudumc en daarnaast ook officier van dienst geneeskundig bij de Veiligheidsregio Gelderland Zuid.

We zijn in 2007 bij EMS begonnen, dus dat is al een tijdje geleden. Daarvoor hebben we gewerkt voor Educare Groningen, een vergelijkbare maar veel kleinere organisatie. In de beginjaren hebben we ook evenementen gedraaid voor het Rode Kruis in Nijmegen.

Werken voor EMS is leuk omdat je samen ervoor zorgt dat de bezoekers een mooi evenement beleven. En met 'samen' bedoelen we niet alleen de EMS-collega’s, van wie een aantal ook echt vrienden zijn geworden. Omdat we al een tijdje meelopen, kennen we veel mensen van andere partijen die op de evenementen werken en die we het hele jaar door tegenkomen. Je hebt dan vaak aan een half woord genoeg als het even spannend wordt. Maar er is bij iedereen altijd de drang om er iets moois van te maken voor de bezoekers en te zorgen dat alles goed verloopt. Wat we vooral leuk vinden is de verscheidenheid aan evenementen die we inmiddels met EMS hebben meegemaakt, zowel in binnen- als buitenland. Elk evenement is een verhaal op zich.

We organiseren vaak evenementen voor Matrixx en hebben al meerdere jaren Emporium gedraaid. Na de lunch tijdens een van deze evenementen kregen we te horen dat we op een bepaald tijdstip ergens moesten zijn. Tot onze verrassing werden we toen getrakteerd op een rondvlucht per helikopter boven het festivalterrein, aangeboden door de organisatie. Dat was een onvergetelijke ervaring!

Er zijn zoveel bijzondere evenementen om op te noemen. Zo stonden we eens op het strand in IJmuiden bij een evenement. Het was heel relaxed en rustig, en we konden met alle collega’s lekker van het zonnetje genieten. Terwijl de rest van het land te maken had met extreme regenval en er zelfs evenementen werden afgelast, konden onze collega’s niet geloven dat wij nog in onze polo's in de zon zaten. Of die keer dat we de hele nacht werkten op Weeze Airport samen met de Duitse collega’s van verschillende diensten. Het was geweldig om dan rond half zes het eerste vliegtuig te zien opstijgen naast een evenement dat in volle gang was. Of de MTV awards waar de crew-catering extreem uitgebreid was, inclusief een gigantisch dessertbuffet, waardoor iedereen zijn pauze wel iets langer nam dan een halfuur.

Aan onze collega hulpverleners en de lezers van de nieuwsbrief willen we meegeven: Samen met collega’s van andere diensten en de organisatie hebben we de bezoekers van het evenement te gast. Dat betekent dat we er samen voor kunnen zorgen dat de bezoekers een mooie dag of nacht hebben. Ongeacht wie ze zijn, welke mening ze hebben of wat dan ook. Wie zijn wij om daarover te oordelen? Wees gastvrij, dan krijg je er ook wat voor terug.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op en u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.