European Para Championships

Het European Para Championships is een multisportevenement dat elke vier jaar wordt gehouden. Het is een belangrijk sportevenement waar Paralympische atleten uit verschillende Europese landen samenkomen om te strijden om de titel van Europees Kampioen. Dit prestigieuze evenement wordt altijd georganiseerd door een grote Europese stad in het jaar voorafgaand aan de Paralympische Spelen.

In 2023 is het een bijzonder jaar, omdat de Europese Kampioenschappen van maar liefst tien verschillende parasporten gelijktijdig in één gaststad worden georganiseerd. Dit is de allereerste keer dat dit plaatsvindt, en de eer gaat naar Rotterdam, Nederland. Van dinsdag 8 tot zondag 20 augustus 2023 zal Rotterdam het epicentrum zijn van deze spannende wedstrijden.

Bij zo'n groot evenement is het van essentieel belang om de veiligheid en het welzijn van de bezoekers en deelnemers te waarborgen. Daarom zal Event Medical Service, als medische hulpverleningsorganisatie, actief betrokken zijn bij het evenement. Met een ervaren team van medische professionals en moderne medische faciliteiten staan zij paraat om adequaat te reageren op eventuele medische noodgevallen en bezoekers en deelnemers te voorzien van de benodigde medische zorg.

Event Medical Service zal nauw samenwerken met de organisatoren, lokale gezondheidsdiensten en andere hulpverleningsinstanties om ervoor te zorgen dat alle deelnemers en toeschouwers kunnen genieten van een veilig en succesvol kampioenschap.

Het is een eer voor Event Medical Service om de medische hulpverlening te waarborgen en bij te dragen aan het succes van dit historische evenement waar 1.500 Paralympische atleten uit vijfenveertig verschillende Europese landen samenkomen om te strijden om de titel van Europees Kampioen.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op en u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.