Login Extranet

 

Voorlichting

Gezondheidsvoorlichting

Event Medical Service richt zich naast hulpverlening ook op gezondheidsvoorlichting met betrekking tot drugsgerelateerde middelen. Hierbij moet worden gedacht aan activiteiten richting ouders van middelbare school studenten, congressen maar ook aan educatie richting huisartsen, productie, organisatie, security en anderen die betrokkenen zijn bij drugsgerelateerde risicogroepen of bij evenementen.

Wij hebben met EMS de expertise en de sprekers. Onze voorlichting is volledig aan te passen aan de wens en de doelgroep van de opdrachtgever. Onze presentatie kan zich richten op de specifieke kennis van de middelen. Op welke wijze je de middelen kan herkennen (voor en na gebruik) en welke gezondheidsverstoringen er op kunnen treden.

Hoe komen wij aan onze kennis?

Event Medical Service speelt een belangrijke rol bij het monitoren van de middelenmarkt en eventuele gezondheidsverstoringen. EMS is uniek in een primaire samenwerking op dit gebied met het Trimbos Instituut, Drugs Informatie Monitoring Systeem (DIMS) en heeft een convenant met de verslavingsinstelling Novadic-Kentron.

Verder is EMS nauw betrokken bij de campagne Celebrate Safe, heeft zitting in de begeleidingscommissie van Unity en heeft een unieke plaats binnen de begeleidingscommissie van het DIMS dat is aangesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarnaast heeft EMS in samenwerking met het Trimbos Instituut een nazorgfolder ontwikkeld ten bate van de patiënten met primair middelen gerelateerde klachten en vragen.

Onze sprekers kunnen door hun professionele beroepsuitoefening en ervaring bij evenementen alle mogelijke vragen beantwoorden.

Bent u op zoek naar een spreker op uw school, evenement of congres? Wilt u meer informatie of een offerte? Neem contact met ons op.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken?
Neem contact op met ons Relatieteam voor meer informatie.

   0413-332152

   Mail ons

   Offerte aanvragen