Login Extranet

 

Unity

Samenwerking EMS met Unity

Event Medical Service beschouwt het als een taak om de eigen kennis en ervaring  in te zetten om individuele, sociale en maatschappelijke gevolgen door drugsgebruik te verminderen en te voorkomen.

EMS richt zich naast medische hulpverlening bij evenementen dan ook op gezondheidsvoorlichting met betrekking tot drugsgerelateerde middelen. Hierbij moet worden gedacht aan activiteiten richting patiënten op onze Eerste Hulp post, maar ook aan educatie richting productie, organisatie, security, scholen en andere betrokkenen bij evenementen of risicogroepen.

EMS is nauw betrokken bij de campagne Celebrate Safe, heeft zitting in de begeleidingscommissie van Unity en heeft een unieke plaats binnen de begeleidingscommissie van het DIMS dat is aangesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Event Medical Service verzorgt al meer dan veertien jaar de medische hulpverlening bij evenementen. Van kleine dancefeesten met duizenden bezoekers tot stadion- en festivalevenementen met tienduizenden bezoekers.  Vanaf de start van onze hulpverleningsdienst steunen en ondersteunen wij de initiatieven van Unity. Met het doel om nog tijden met elkaar het veilig feesten te stimuleren.

 

Unity

Het verhaal van Unity begon zo’n 20 jaar geleden in Amsterdam, toen in 1996 Jellinek Preventie in samenwerking met uitgaanders uit de dance-scene een project opzette met als doel het minimaliseren van schade door alcohol en/of druggebruik onder uitgaanders. Inmiddels zijn er zes Unity regio’s door heel Nederland actief. Al generaties lang zetten de vrijwilligers en medewerkers zich met hart en ziel in voor de Unity doelstellingen en missie.

Deze vrijwilligers worden door de medewerkers van Unity getraind tot peer educators. Unity heeft als doel de risico’s van het gebruik van uitgaansdrugs zoveel mogelijk te beperken. Om deze risico reducerende boodschap over te brengen werken we met peer educators die voor hun leefstijlgenoten een betrouwbare bron van informatie zijn.

Alle peer educators hebben invloed op het Unity beleid en de werkzaamheden, doelgroep participatie staat centraal. De peer educators zijn tenslotte de deskundigen binnen hun eigen subcultuur. De Unity vrijwilligers zijn allemaal jong, hebben verschillende interesses, achtergronden, opleidingsniveaus en muzikale voorkeuren maar houden allemaal van uitgaan en de leefstijl die daarbij komt kijken.

De peer educators geven informatie en advies over het gebruik van alcohol en andere uitgaansdrugs op het moment dat de bezoekers van dance evenementen daarmee bezig zijn. On the spot! Naast de risicoreductie zet Unity zich in om een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de uitgaansscene en streeft Unity naar een zo veilig mogelijke omgeving voor de bezoekers.

Jellinek Preventie, Context, Novadic-Kentron, Victas, Brijder en Iriszorg bundelen hun inspanningen rond deze missie.

10 tips voor veilig feesten

  1. Using alcohol or other drugs is never without risk
  2. I love my ears
  3. Think for yourself, care about others
  4. Pace yourself: Eat, sleep, rave
  5. Don’t push your limits. Be responsible
  6. Be prepared for any type of weather
  7. Take your time to chill
  8. Always have safe sex
  9. The First Aid Team is your friend
  10. Don’t drink, drug and drive. You are a big risk for yourself and others

Meer informatie?

Heeft u vragen over Unity?
Neem contact met ons op voor meer informatie.

   0413-332152

   Mail ons


Unity: “Party in the Netherlands”

Unity & Event Medical Service op festivals

Unity: “Wat is XTC?”