Login Extranet

 

Nieuws

Pascalle Capiteijns

Beste collega’s,

 

Er is iets dat ik jullie al lang wil vertellen. Ik had dat liever persoonlijk gedaan, maar omdat het erg veel mensen aangaat, is dat onmogelijk. Vandaar deze wat onpersoonlijke mail.

Ruim 20 jaar geleden kwam ik er achter dat ik niet de persoon was die ik wilde zijn. Helaas door omstandigheden vooral op privégebied met mijn familie, vrienden en partner was het niet mogelijk te leven zoals ik dat eigenlijk voor ogen had. 20 jaar lang heb ik mijn gevoelens moeten onderdrukken.

Ik speelde een rol en zou bijna zeggen dat ik een acteur was van mijn mannelijke ik. Echter, heel diep van binnen was ik een vrouw. Ik kan redelijk goed met mezelf opschieten en heb niet echt een hekel aan mezelf, maar ik zou mij heel erg graag willen uiten als een vrouwelijke vrouw.

Ik ben een transgender. Ik heb de keuze gemaakt om geen operatie te ondergaan, dat heeft enigszins met mijn leeftijd te maken en anderzijds voegt het niets toe aan de persoon die ik wil zijn. Mijn innerlijke denkwijze is vrouwelijk, maar ondanks dat, moet ik me gedragen als een man, dat is heel erg moeilijk. Je zou bijna zeggen twee persoonlijkheden in 1 lichaam.

Onlangs heb ik kennis gemaakt met de beste versie van mijzelf. Dit was de eerste keer in 20 jaar dat ik een dag écht had geleefd. Ik heb nu de keuze gemaakt om voor altijd als vrouw verder door het leven te gaan in werk en privé.

Ik weet dat het nogal rauw op je dak komt en dat er een gewenningsproces aan ten grondslag ligt. Dat hindert mij echter niet om het gesprek met je aan te gaan als je vragen hebt of een dialoog met mij hierover aan wilt gaan. De weg naar de ware ik kan ik niet zonder geleidelijk mijn uiterlijk te veranderen. Zodra de transitie is afgerond zal ik niet meer als Pierre maar als Pascalle door het leven gaan.

 

Met vriendelijke groet,

Pascalle Capiteijns