Login Extranet

 

Nieuws

Voetbalverening RKSV UDI’19 (Uden)

Voetbalvereniging RKSV UDI’19

UDI’19 is een van de bekende namen in de top van het Nederlandse amateurvoetbal. BTB is lid van de businessclub van de plaatselijke voetbalvereniging.

UDI’19 is een van de bekende namen in de top van het Nederlandse amateurvoetbal. Veel hoogtepunten kende en kent de club. De echte ontwikkeling tot topper werd na 1945 ingezet.

Na wat oefenpartijen tegen Engelse legerteams wist UDI zich in dat jaar te ontworstelen aan de eerste klasse Maasbuurt en startte in de vierde klasse KNVB. Tot 1961 bleef het veel stuivertjes wisselen, promotie naar de derde klasse en degradatie terug naar de vierde klasse. In 1961 wist het eerste team van UDI de tweede klasse te bereiken. Maar ook dan breekt weer een moeilijke periode aan: uiteindelijk degradeerde UDI in 1969 naar de vierde klasse. Door een legendarische match tegen SES (Langenboom) wist het toch weer op te klimmen. In 1976 speelt het eerste tegen Haarlem. UDI wist zich versterkt door een fameuze gastspeler: Sjaak Swart.

In 1980 stoot UDI door naar de tweede klasse. Het jaar daarop wordt opnieuw een kampioenschap gerealiseerd. UDI speelt dan voor het eerst in de eerste klasse. In 1983 ziet het grote PSV wel wat in UDI als sparringpartner: het wordt met 0-10 kansloos weggezet. Na een korte terugkeer in de 2e klasse (degradatie in 1985), pakt het eerst de titel in 1990 en stoot het jaar daarop zelfs door naar de hoofdklasse. UDI bleek helaas nog niet rijp te zijn voor een langer verblijf in de hoofdklasse en moest na een seizoen weer terug. In 1996 verliest UDI van EHC in een promotiewedstrijd met 2-1 en moet een jaar wachten om opnieuw de strijd in de hoofdklasse aan te gaan. Dan wordt het kampioenschap gehaald en is men dus terug op de plek waar men wil zijn en blijkt dat UDI een “blijvertje” wordt in de top van het Nederlandse amateurvoetbal.

In de laatste decennia heeft UDI een forse groei doorgemaakt en de laatste jaren schommelt het ledental consequent rond de 1600 leden en daarmee behoort de Udense vereniging tot de tien grootste voetbalverenigingen van het land. Naast het eerste elftal is er uiteraard ook veel aandacht voor de jeugd waarbij de standaardteams allemaal uitkomen in de landelijke divisies en daarmee een goede kweekvijver zijn voor het eerste elftal. Ook het recreatieve voetbal krijgt uiteraard veel aandacht en verheugend is steeds te constateren dat de leden zich vooral thuis voelen op het Udense sportcomplex.

Uiteraard vergt een club als UDI’19 een gedegen organisatie en de club prijst zich dan ook gelukkig met de grote hoeveelheid vrijwilligers waarop een beroep kan worden gedaan. De kwaliteit van de organisatie heeft er mede toe geleid dat de Udense vereniging met grote regelmaat optreedt als gastheer voor bijeenkomsten en evenementen van de KNVB waaronder de organisatie van het Nederlands kampioenschap voor reserveteams, jeugdinterlands, grote G-voetbaltoernooien en het Dr. Fadrhonc-toernooi voor jeugdige talenten.

Kortom: UDI een club voor iedereen met een belangrijke rol in de Udense gemeenschap.

http://www.udi19.nl/

Deel nu!