Login Extranet

 

Nieuws

Reddingsbrigade ‘s-Hertogenbosch

Reddingsbrigade ‘s-Hertogenbosch

Reddingsbrigade ’s-Hertogenbosch is de oudste én tegelijk een van de meest toonaangevende van de 180 reddingbrigades in Nederland.

De Bossche Reddingsbrigade biedt leuke en uitdagende reddingsopleidingen aan voor jong en oud. Een kind kan meteen na het behalen van het ZwemABC doorgaan als Junior Redder, waarbij het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop staan. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via het redden van vriendjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder of zelfs reddingsbootschipper. Kernwoorden in de opleidingen van Reddingsbrigade Nederland zijn uithoudingsvermogen, oriëntatie, coördinatie, inzicht, samenwerking en communicatie. Bij de BRB kan iedereen leren om een goede redding uit te voeren, waarbij altijd de veiligheid van de redder voorop staat.

De Bossche Reddingsbrigade is een erkende opleider voor de 3 Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water. In een waterrijk land als Nederland is het noodzakelijk dat kinderen al op vroege leeftijd leren zwemmen.

Al ruim 30 jaar is de Bossche Reddingsbrigade een bekend gezicht op de Bossche strandbaden en bij watersportevenementen. Naast de beveiligingen binnen de gemeentegrenzen is de Bossche Reddings Brigade als een van de meest toonaangevende binnenbrigades in heel Nederland actief en soms zelfs daarbuiten! De BRB is op verschillende fronten actief. Zo bewaken we twee strandbaden, de Oosterplas in de Den Bosch en de Zandmeren in de gemeente Maasdriel Ook bewaken we diverse evenementen op of aan het water. Voorbeelden hiervan zijn de bekende dancefeesten Extrema Outdoor en Decibel maar ook zwem- en zeilwedstrijden.

Voor het haar activiteiten heeft de BRB de beschikking over professionele materialen zoals meerdere snelle reddingseenheden, een rampeneenheid, communicatie/materialenwagen en twee voertuigen.

Tot slot hebben we een alarmploeg die 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat staat voor het assisteren bij oppervlaktereddingen in de regio Gelderland-Zuid en voor het ministerie van V&J ter assistentie bij watersnoodrampen.

http://www.brb.nl/

Deel nu!