Login Extranet

 

Nieuws

Posbank 6×6

Posbank 6×6

 

De eerste editie van de Posbank 6×6 werd op 26 maart 2011 georganiseerd door Team PA, een aantal enthousiaste Rhedenaren. Een team dat jaarlijks deelneemt aan de Alpe d’HuZes. Team PA staat voor ‘van Posbank naar Alpe d’ Huez’.

Alpe d’HuZes is het wielerevenement, waarbij deelnemers individueel of in teamverband zes keer op een dag de Alpe d’ Huez in Frankrijk beklimmen om geld op te halen voor KWF kankerbestrijding.

De Posbank 6×6 wordt gehouden in Nationaal Park de Veluwezoom, vlakbij Arnhem, grenzend aan het dorp Rheden. Het gebied bestaat uit uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen en je kunt er genieten van prachtige vergezichten.

De Posbank 6×6 vindt plaats bij het mooiste uitzichtpunt van Nationaal park de Veluwezoom: De Posbank. Deze plek is zelfs uitgeroepen tot de mooiste top van Nederland!

Tijdens de eerste editie van de Posbank 6×6 konden fietsliefhebbers zo vaak als in hun vermogen lag de Posbank beklimmen. Het ultieme doel was 6 x 6 = 36 keer op en neer. Dit is vergelijkbaar met anderhalf keer de Alpe d’ Huez. Deze dag werd ruim € 7000 ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers waren enthousiast over de kwaliteit van de organisatie, de sfeer en de prachtige omgeving.

Na deze eerste editie heeft Team PA de stichting Posbank 6×6 opgericht en samen met sponsoren, donateurs en vrijwilligers wordt ervoor gezorgd dat het evenement op de agenda blijft staan.

Aan de eerste Posbank 6×6 konden alleen fietsers deelnemen. De afgelopen jaren is dit uitgebreid naar hardlopers, wandelaars en kinderen. Tot nu toe is in totaal € 33.000 bij elkaar gebracht voor de strijd tegen kanker. Naar schatting kijken er 800 miljoen mensen in 175 verschillende landen naar de beelden als de renners onze Posbank zullen beklimmen. Hier is het bestuur dan ook erg trots op.

http://posbank6x6.nl/home_new.html

Deel nu!