Login Extranet

 

Nieuws

Gilde Sint Barbara en Sint Lucia

Gilde Sint Barbara en Sint Lucia

Het Gilde Sint Barbara en Sint Lucia is bij een ieder bekend door het traditionele trommelen, vendelen en het kruisboogschieten. Iedere twee jaar organiseert het Gilde het Koningsschieten.

Gilde Sint Barbara en Sint Lucia een jong Gilde met cultuur historische banden in Uden, dat haar “ontwaken” heeft gevierd in 2008 ( Wereldlijk.) en 2010 ( Kerkelijk.) Het Gilde is volop bezig om zich de oude Gilde tradities van weleer aan te leren en te koppelen aan de huidige moderne tijd.

Het Gilde heeft op dit moment 28 leden die gezamenlijk het Gilde in Uden vorm hebben gegeven. Vanaf 2010 zullen zij de activiteiten van het Gilde uitbreiden door te oefenen en deel te nemen aan wedstrijden en evenementen van de verschillende Gilde organisaties. Ook zal het Gilde zich presenteren aan vooral de Udense gemeenschap op belangrijke feest en herdenkingsdagen.

Gilde Sint Barbara en Sint Lucia Uden. Voor deze naam is gekozen omdat in de oude archieven over deze gilden het meest bekend is. Binnen een Gilde heet het bestuur “de Overheid”. Het Gilde heeft de historische benamingen voor de leden van de Overheid behouden. Net als binnen de reguliere verenigingen zijn de taken en verantwoordelijkheden binnen de overheid van het Gilde verdeeld

http://www.gilde-uden.nl

Deel nu!