Login Extranet

 

Nieuws

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch

 

Bourgondisch ’s-Hertogenbosch is hét eetfestijn van Noord-Brabant dat ieder jaar plaatsvindt op De Parade.

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch werd voor het eerst georganiseerd in 1987 met als doel meer aandacht op de stad en de horecafaciliteiten in de binnenstad en de regio te vestigen.

Het evenement heette in de beginjaren nog ‘Proeverij in de Meierij’.  Naast paviljoens waarin Bossche restaurateurs zichzelf presenteren programmeert de organisatie sinds jaar en dag ook muziek, een kinderprogramma en entertainment. Een grote – en voor de continuïteit van het evenement mede bepalende – beslissing werd genomen in 2002 toen de relatieavond werd toegevoegd aan het evenement. De relatieavond groeide in de loop der jaren uit tot hét netwerkmoment voor het regionaal bedrijfsleven. Belangrijke initiatiefnemer hiervan was het in 2009 overleden bestuurslid Ben Aarninkhof. Het evenement ontvangt inmiddels jaarlijks ca. 20.000 bezoekers.

Voorafgaand aan de Relatieavond dient in juni de Bossche binnenstad als decor voor de ‘Voorproefroute’. Tijdens deze avond maakt het aan de Relatieavond deelnemende bedrijfsleven alvast kennis met de restaurants die op Bourgondisch ’s-Hertogenbosch zullen verschijnen. De Voorproefavond vindt plaats in de vorm van een running dinner door de binnenstad. Gasten krijgen de gelegenheid met meerdere restaurants kennis te maken en-in klein verband- met elkaar. Voor het eerst werden tijdens de Voorproefavond de Starter- en de Stayer Awards uitgereikt aan de meest succesvolle bestaande- en meest veelbelovende nieuwe Bossche ondernemers door Burgemeester Ton Rombouts. Om in aanmerking te komen voor deze nieuwe Awards, moeten starters maximaal twee jaar actief zijn en Stayers minimaal vijf jaar. Winnaars mogen zichzelf een jaar lang met deze titel profileren. De jury bestaat uit: Carel Henderson (LXA The Law Firm) Marinus van Dorst (De Klok Dranken) en Joost de Koning (ejp).

Sinds 2015 zijn aan de programmering van het evenement ook workshops toegevoegd. Ontwikkelingen in de foodbranche op het gebied van beleving en bewustwording van gezonde ingrediënten en bereiding waren hier aanleiding toe. Het terrein wordt in dat zelfde jaar uitgebreid met twee mezzanines op de eerste verdieping waar workshops en foodlezingen worden gehouden.

In 2016 bestaat Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch 30 jaar, ook dit jaar is EMS van de partij en zullen wij het bourgondisch eetfestijn voorzien van medische hulp.

http://www.bourgondisch-sh.nl

 

 

Deel nu!